Så lånar du till billigast ränta

Det finns många banker och långivare som är villiga att låna dig pengar när du behöver det – men räntan hos de olika aktörerna kan skilja sig mycket åt. Så här gör du för att låna pengar med så låg ränta som möjligt.

Någon gång i livet behöver de flesta låna pengar. Det vanligaste är att gå till banken där du har dina sparkonton och betalkort samlade för att få ett lånelöfte. Något som många ofta glömmer är att bankerna har olika räntor och kan erbjuda olika räntor beroende på vem som lånar och till vad. Den ränta du blir erbjuden hos en bank kan alltså vara en helt annan om du går till en konkurrent.

Hitta rätt genom att jämföra

För att du ska få så låg ränta som möjligt är det viktigt att jämföra olika lånealternativ. Det kan skilja stort mellan olika banker och långivare. Att personligen ta kontakt med flera olika långivare och höra sig för är det bästa sättet att undersöka vilka räntor som råder på marknaden och vad du kan få för erbjudande.

Samla poäng när du lånar

Vid sidan av storbankerna, som ofta är väldigt traditionella i sitt sätt att bedöma din kreditvärdighet, finns flera mindre aktörer som utan mellanhänder kan erbjuda lägre ränta. När du lånar pengar hos Lendify blir du medlem i lojalitetsprogrammet Lendify Rewards. Det innebär att du samlar poäng varje gång du betalar av på ditt lån i tid. Är du en skötsam kund som sköter din ekonomi samlar du alltså poäng som du kan byta in mot en lägre ränta. På så sätt kan en redan låg ränta bli ännu lägre.