Låna pengar med bra villkor hos Lendify

Bankerna har under en lång tid tjänat stora pengar på låneräntor.
Men nu finns en utmanare som ger dig bättre villkor istället för att roffa åt sig stora vinster.

Vad är peer to peer-lån?

Det finns alternativ till storbankerna. En utmanare är Lendify, som är kopplar ihop privatpersoner för så kallade peer to peer-lån. Peer to peer-lån betyder att istället för att låna pengar av banken lånar du pengar av en annan privatperson. Lendify är den digitala plattformen som sköter allting.

– Banken har en drivkraft att tjäna maximalt med pengar på sina räntor. Det man kanske inte förstår är hur mycket pengar bankerna verkligen tjänar. Räntorna är just nu all time low samtidigt som bankernas vinster är all time high, säger Erik Wikander, marknadschef på Lendify.

Peer to peer-lån utmanar bankerna

Bankerna tjänar stora summor på dina traditionella privatlån. Marknaden uppgår till drygt 200 miljarder kronor och 65 procent av marknaden innehas av storbankerna. Varje år betalar svenskarna 13 miljarder i enbart ränta på sina privatlån. Pengarna går till banken som har ett stort räntenetto, det vill säga skillnaden mellan vad bankerna får in i ränta på utlånade pengar och vad de betalar kunderna i form av sparränta.

Bättre villkor när du lånar pengar via peer to peer

Vinsten för dig blir en lägre ränta, bättre villkor och en snabbare och smidigare process. Lendify kan ha ett så bra erbjudande tack vare att allt är digitaliserat och sker helt utan kostsamma mellanhänder.

– Vi behåller inte vinsten på räntan och tar för oss som bankerna gör utan tar endast en avgift för att koppla ihop en kund som vill låna med en kund som vill investera. Det är det som gör att vi kan erbjuda bättre villkor, säger Erik Wikander.

Betala i tid och få ännu lägre ränta med Lendify Rewards

Räntan ligger mellan 2,95 och 17 procent och det är ditt kreditbetyg som avgör vilken ränta du får. Du kan också sänka din ränta genom lojalitetsprogrammet Lendify Rewards och det enda du behöver göra är att betala på lånet i tid varje månad. Att ansöka om ett lån tar bara 2 minuter och om din ansökan blir godkänd kan du få pengarna direkt, oavsett om det är kväll eller helg, och behöver inte vänta flera dagar.

– Du ska inte behöva gå till banken för att låna pengar. Vårt uppdrag är att sänka räntan för låntagarna och vår resa har bara börjat, avslutar Erik Wikander.